2012. július 9., hétfő

Hétfő

Így zajlott a napunk...

Megismerkedtünk - mint ahogy egy tábor indul. Voltak, akik korábbról ismerték egymást, de sokunknak mindenki új barát volt... lett.

Egy kis Pest-Buda-Óbuda történet archív térképeken - sajnos a video-lejátszás nem működött, így a mai napi zene-program elhalasztódott holnapra. A sugaras-gyűrűs úthálózat rejtályeit is megpróbáltuk feloldani - hiszen hol is lenne az út, ha a városfalon kapuk vannak?

Ideje volt, hogy vizespalackokkal felpakolva nyakunkba vegyük a Belvárost.

A római korhoz a csapatok a Március 15. téren feladatot kaptak: járják végig a Duna menti római emlékhelyeket és városokat, és találják meg a kortárs építészeti megfogalmazásban a limes-t őrző bástya falait.


A Veres Pálné - Károlyi Mihály - Kecskeméti utcák épületei és udvarai a 18.-20. századi lakóházak, paloták és intézmények ismertették meg. A Kálvin tér régi és új hangulatát a csapatok a FSZEK képgyűjteményének képein levő épületek megtalálásával vagy éppen a változások felfedezésével ismerték meg.

A történeti játékunk a golyózás volt a Múzeum kertben - vagyis Múzium kertben, ahogy azt a Pál utcai fiúkból a csoportban többen ismerték. Ma a bige és nemzetes elmaradt. A csapat fiú tagjai inkább a ma focit gondolták kikapcsolódásnak - jól ki is melegedtek!




Visszafele a Kiskörút udvaraiba bepillantva a középkori városfal maradványait láttuk az udvarokban, beszéltünk a Hatvani városkapuról.

A Gerlóczy Étteremben elfogyasztott kiváló ebédünk után visszatértünk a FUGÁba, hogy élményeinket (nemcsak a mait, hanem a Budapestről alkotott képünket) montázzsal örökítsük meg.
A műfaj kiválóan alkalmas a sok különböző hatás visszaadására - a táborozók fantasztikusan oldották meg a feladatot, és olyannyira elmélyültek benne, hogy majdnem haza sem jutottak a nap végén.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése