2012. július 15., vasárnap

Csütörtök: izgalmas téma, a Budai Várnegyed

"Európának három város a gyöngye, Velence a vizeken, a síkon Firenze, és Buda a hegyen". (16.századi utazó)

Az évszázadok építészeti és kulturális emlékeivel egy kincskereső csapatjátékkal ismerkedtünk. Három csapatnak egy térképen bejelölt pontokat kellett érintenie, és a kapcsolódó kérdésekre a válaszokat megadni. Bécsi kapu és török kor, Mária Magdolna és Nagyboldogasszony templomok, gótikus ülőfülkék, átalakuló házak a Vörös Sün példáján, Budavári Palota, várossziluett témáját érintettük.






A Labirintusban a város alatt húzódó barlangrendszerről, Mátyás építkezéseiről, és a labirintushoz kapcsolódó hiedelmekről hallottunk.



És a megszokott ebéd előtti foci és pihenés...


Délután külföldi utazók leírása alapján megépítettük a budai vár modelljét. Minden táborozó kapott egy leírást, majd azt felolvasva végighaladtunk a tatárjárástól máig, követve, hogyan épült be a várnegyed, hogyan változtak az erődítmények és hogyan alakultak át a szőlőskertek beépített területekké (ekkor, a XIX. századot elérve uzsonnánkká váltak).













A napot egy Activity játékkal zártuk, ahol minden játékos csak akkor kapta meg pontszámát, ha a kitalált kifejezésnél kapcsolatot talált a várossal, Budapesttel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése